Varmista kalaöljyvalmisteen laadukkuus

Varmista kalaöljyvalmisteen laadukkuus

Monet meistä käyttävät päivittäin kalaöljyvalmistetta varmistamaan hyvien rasvahappojen riittävää saantia. Kalaöljy sisältää runsaasti eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA), jotka edistävät etenkin sydämen, verisuonten ja aivojen hyvinvointia. Nämä ovat pitkäketjuisia tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat herkkiä hapettumaan eli härskiintymään. On tärkeää varmistaa kalaöljyn laatu, jotta rasvahapot pysyvät aitoina ja vaikuttavina koko tuotteen käyttöiän. Kukapa haluaisi syödä härskiä kalaa! Säilyvyyteen voidaan vaikuttaa luontaisilla hapettumisenestoaineilla, kuten E-vitamiinilla, ja pakkauksella. Kaikki kalaöljyvalmisteet kannattaa suojella valolta ja korkealta lämpötilalta, jotta varmistetaan niiden säilyminen.

Säilyvyyden ja hapettuneisuuden lisäksi toinen kalaöljyvalmisteiden ongelma voi olla vierasaineet. Vesistöjen saastuminen on johtanut siihen, että kaloissa voi olla korkeitakin raskasmetalli- ja ympäristömyrkkypitoisuuksia. Jos kalat ovat kasvatettuja ja rehulla ruokittuja, niiden öljyn laatuun vaikuttaa merkittävästi rehun laatu. Vielä ei ole keksitty sellaista rehua, joka olisi yhtä hyvää kuin on villinä elävän kalan ravinto. Tämä on sama asia, kuin että ihminen söisi koko ajan teollisesti prosessoitua ruokaa.

Etyyliesteröinti on hellävarainen, ilman liuottimia tehtävä käsittely, jossa saadaan rikastettua kalaöljyn tärkeimmät rasvahapot. Samassa prosessissa saadaan poistettua mahdolliset raskasmetallit ja muut ympäristömyrkyt. Etyyliesteröity kalaöljy on siis korkealaatuista ja puhdasta. Lisäksi sillä on tehty runsaasti tutkimuksia, joilla on varmistettu sen tehokkuus ja turvallisuus ihmiselle.

Friend of the Sea on riippumaton, tuottoa tavoittelematon järjestö, joka myöntää sertifikaatin sellaisille kalaöljyvalmisteille, joiden valmistuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Kalastus tapahtuu kalakantoja ja vesistöalueita suojellen ja mahdollisimman vähäisin ympäristöhaitoin.

Valitse kalaöljyvalmisteesi viisaasti, ja kiinnitä erityistä huomiota sen säilyvyyteen, puhtauteen ja ekologisuuteen. Tästä kiittää sekä keho että luonto.

Comments are closed.