Kirjoittajat

Kirjoittajat

Blogimme kirjoittajat ovat joukko terveysalan vankkoja asiantuntijoita. Yhteistä heillä on paitsi palava kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin, myös sama työnantaja. Vakituisten kirjoittajien ohella blogissa on vierailevia kirjoittajia. Heidän esittelytekstit löytyvät heidän omien kirjoitustensa yhteydestä.

 

Mikko Ikonen
Hei ja Moi! Koulutukseltani olen ravitsemustieteilijä (elintarviketieteiden maisteri). Toimin tuotekehityspäällikkönä ja tällä hetkellä työni on keskittynyt erityisesti vitamiineihin ja kivennäisaineisiin liittyviin projekteihin ja tuotteisiin. Minulla on jatkuva tiedonnälkä ja halu ymmärtää yhä paremmin eri ravintoaineiden merkityksestä terveydellemme. Luonnontieteet ylipäänsä ovat minusta erittäin kiehtova tieteen osa-alue. Olen itse kiinnostunut ravitsemuksen lisäksi liikunnasta ja sen vaikutuksesta terveyteemme ja yritän myös harrastaa sitä lähes päivittäin. 

Johanna Lähdevirta
Hei! Olen koulutukseltani elintarviketieteiden maisteri, pääaineena elintarvikekemia, ja sivuaineina olen opiskellut ravitsemustiedettä ja biokemiaa. Nykyiseen työnkuvaani kuuluu erilaisten tuotekehitysprojektien lisäksi myös paljon tuotteiden laadunhallintaan ja laatujärjestelmään liittyviä toimenpiteitä. Seuraan tiiviisti elintarvikkeiden, ravintolisien ja niiden sisältämien ainesosien ympärillä tehtävää tutkimusta. Tämä on aihealue, josta saadaan jatkuvasti uutta mielenkiintoista tietoa. Tämän blogin tavoitteena on kertoa kiinnostavista ja ajankohtaisista ravitsemukseen ja hyvinvointiin liittyvistä osa-alueista, antoisia lukuhetkiä!

Marketta Wulff
Marketta_PTervehdys! Olen koulutukseltani proviisori ja toiminut koko työurani – nyt jo yli 30 vuotta! – vitamiinien, mineraalien, rasvahappojen, yrttien, probioottien ja muiden ravintolisien parissa. Mielenkiintoisempaa työkenttää en osaa edes kuvitella; uutta tutkimustietoa tulee koko ajan ja ravitsemushoidon merkitys hyvinvoinnillemme vahvistuu päivä päivältä. Vuosikymmenien kuluessa on tullut paljon uutta, tutkittua tietoa ravinnon vaikutuksesta terveyteen, mutta  mielenkiintoisesti on myös asioita, jotka ovat olleet mukana heti ensimmäisestä työpäivästäni lähtien. Yksi näistä on magnesium, joka yhä edelleen on hyvin ajankohtainen ja runsaasti esillä oleva terveysmineraali. Innolla odotan, mitä kaikkea uutta ja kiinnostavaa seuraavat vuodet tuovatkaan mukanaan! 

Leea Pelto
Leea_PHei,
toimin tuotekehityspäällikkönä Suomen Bioteekki Oy:ssä. Työuraa saman yrityksen palveluksessa on kestänyt jo yli 15 vuotta. Työ on mielenkiintoista – saanhan koko ajan tehdä vaihtelevaa työtä terveyden, ravitsemuksen ja uusien tutkimusten parissa. Koulutukseltani olen elintarvikekemian tohtori ja olen opiskellut myös mm. funktionaalista lääketiedettä, ravitsemustiedettä ja vyöhyketerapiaa. Uskon, että me kaikki voimme voida paremmin, kun yhdistämme itselle sopivan ruokavalion, tasapainoisesti liikuntaa ja lepoa sekä huolehdimme mielen hyvinvoinnista mielekkään tekemisen ja hyvien sosiaalisten suhteiden avulla. Hyvää vointia Sinulle! 

Kajsa Kajander
Kajsa_PHei! Taustaltani olen ravitsemustieteilijä, joka aina jaksaa innostua siitä, miten suuri merkitys ravitsemuksella on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Uskon, ettemme vielä edes tiedä, mitä kaikkea hyvää oikealla ravitsemuksella voidaan saada aikaan. Maisterinopintojeni jälkeen olen väitellyt tohtoriksi probioottien merkityksestä vatsan hyvinvoinnissa, ja tämä on toinen sydäntäni lähellä oleva aihealue. Suolisto on aktiivisen tutkimuksen kohteena ympäri maailmaa, ja joka päivä syntyy uutta tietoa siitä miten ”toiset aivomme” vaikuttavat terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen.