Joulu – vuoden herkullisin ja turvottavin aika

Joulu – vuoden herkullisin ja turvottavin aika

Joulu on vuoden herkullisinta aikaa. Pöydät notkuvat, hämäryys tuo sekä tunnelmaa että ruokahalua ja on aikaa syödä pitkään nautiskellen. Ruoansulatus on kovilla, ja moni syökin itsensä lähes kipeäksi jouluna. Ja jos ei kipeäksi, niin ainakin muutama lisäkilo saattaa tulla. Mitäpä lisäkiloista, pian on taas paluu arkeen. Mahan turvotukseen vain olisi kiva löytää apua.

Perinteisissä jouluruoissa on monia sellaisia, jotka aiheuttavat turvotusta ja ilman kertymistä. Tilannetta pahentaa, jos kärsii laktoosi-intoleranssista. Miten voisi syödä pitkään haudutettua riisipuuroa tai herkullista lanttulaatikkoa ilman vatsan turpoamista? Tai napostella pähkinöitä? Apua voi saada entsyymeistä.

Hyvinvointisitueksi_nautitaan_jouluherkuistaTarjolla erilaisia entsyymeitä

Laktaasi-entsyymi on täsmäase laktoosi-intoleranteille. Se pilkkoo maidon laktoosia, joka pilkkoutumattomana voisi aiheuttaa turvotusta, ilmavaivoja ja ripulia. Laktaasi-entsyymi nautitaan laktoosia sisältävän aterian alussa. Silloin ei esimerkiksi riisipuuroa tarvitse keittää hyla-maitoon ja kahvipöydässä olevaa kermakakkua voi ottaa toisenkin annoksen.

Alfagalaktosidaasi-entsyymi taas pilkkoo sellaisia pitkäketjuisia hiilihydraatteja, joita on etenkin herneissä, pavuissa, kaalikasveissa, pähkinöissä ja kokojyväviljassa. Tämän entsyymin avulla pöydän lanttulaatikko ja herneet sopivat paremmin eivätkä aiheuta ikäviä jälkiseuraamuksia.

Osassa entsyymivalmisteita on useita entsyymeitä samassa tuotteessa. Näissä yksittäisen entsyymin määrä jää helposti vähäiseksi. Jos tiedät vaivojesi syynä olevan tietyn ruoka-aineen, on parempi valita yksittäistä entsyymiä sisältävä valmiste. Tällaisessa valmisteessa entsyymin aktiivisuus on yleensä korkeampi kuin monientsyymivalmisteessa, ja siten tehokin on parempi.

Nautitaan herkullisesta joulusta! Syödään hyvässä seurassa, rauhallisesti, hyvin pureskellen ja otetaan tarvittaessa entsyymeitä. Muistetaan myös ulkoilla, niin ruokahalua riittää jälleen seuraavaan kattaukseen. Iloa, valoa ja hyvää oloa Sinulle, lukijani!

Heräsikö kysymyksiä? Onko mielessäsi kommentteja? Jätä alle viesti! Jos kirjoitus miellytti, jaathan sen alla olevista napeista sosiaaliselle verkostollesikin!

Seuraa meitä myös Bloglovin-palvelussa

Comments are closed.